Jobcoaching kan heel zakelijk zijn, gericht op ontwikkeling in of vanuit de huidige functie, maar kan ook emotioneel gericht zijn op de balans tussen werk en privé.
Samen kijken we waar bij jou de focus ligt. Wat beweegt jou?
We kijken naar jouw competenties (vaardigheden, gedrag en kennis), maken een sterkte – zwakte analyse en een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Vandaar uit maken we de volgende stap naar het vinden van de juiste baan of functie.

Het nut van jobcoaching: Het helpt mensen vooruit !
Tijdens de begeleiding neemt het vermogen tot zelfsturing toe. Mensen merken dat ze een reële invloed hebben op hun carrière. Na de begeleiding blijft die zelfsturing op een constant niveau.
Jobcoaching zorgt er ook voor dat de zelfkennis en het aanpassingsvermogen versterkt worden, wat leidt tot meer zelfvertrouwen. Concreet vertaalt zich dat in meer succes op het werk.

Het ontwikkelen en benutten van je talenten staan voorop.

De snel veranderende wereld stelt hoge eisen aan mensen. Ook de arbeidsmarkt is dynamischer geworden. Een werkgever vraagt tegenwoordig zelfsturing en zelfredzaamheid.

Als werknemer wordt van je verwacht dat je je flexibel profileert op de arbeidsmarkt. Het ontwikkelen en benutten van je talenten staat daarbij voorop. Daarom is het belangrijk om te weten: “wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik.”

Samen gaan wij opzoek naar jouw droombaan.

Een groot deel van je leven besteed je aan werken. Het werk dat je doet, moet bevredigend, uitdagend en inspirerend zijn om je gemotiveerd te houden en tot goede resultaten te komen. Daarnaast moet er ook nog eens een goede balans zijn met je privé Leven. Samen gaan wij opzoek naar de baan van je dromen.

We kijken samen waar jouw talenten, ambities en passies liggen.

Deze plaatsen we in de context; waar moet ik zoeken naar een passende baan, waar wil ik werken en wonen.” Werk en privé zijn uiteindelijk nauw met elkaar verbonden.

We maken een stappen plan

Belangrijk is hoe we al die informatie omzetten in een concreet stappenplan.

We maken het SMART:

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Actiegericht
  • Resultaatgericht en…realistisch…
  • Tijdgebonden

We zoeken antwoord op de vragen:

  • Hoe kom ik binnen bij die werkgever?
  • Hoe voer ik een sollicitatiegesprek?
  • Hoe onderhandel ik over mijn salaris?

Online sessies

Sessies kunnen in overleg online via Facetime plaatsvinden.