Sinds 1986 werk ik in de luchtvaart waarvan sinds 2001 als assistent purser en sinds 2017 als senior purser. Als geen ander weet ik wat je er voor moet doen om promotie te maken. Vroeger maakte je promotie op senioriteit. Tegenwoordig moet je voldoen aan een functieprofiel.

Centraal in het coachingstraject staan jouw vragen en je doorgroei in de nieuwe functie.

MPI

In een coachingstraject van drie gesprekken van twee uur kijken wij samen of bij jou leidinggevende kwaliteiten, ambities en capaciteiten aanwezig zijn.

We gaan uit van het competentieprofiel voor de functie van purser.
Hiervoor maken we gebruik van vragenlijsten op het gebied van persoonlijkheid, werkstijl en sociaal gedrag.

Samen maken we een sterkte – zwakte analyse van je persoonlijkheid en nemen dat als uitgangspunt voor de doorgroei in je aankomende functie van purser. Hiermee kun jij je Persoonlijk – Ontwikkelings – Plan (P.O.P) helder presenteren.

Purser

Na het behalen van het MPI volgen nog drie sessies van twee uren.
Aanbod komen de resterende competenties en het oefenen van het rollenspel. We kijken naar jouw communicatieve vaardigheden; het voeren van probleemoplossende gesprekken, leidinggeven aan moeilijke collega’s en omgaan met weerstand in het algemeen.

Senior purser

Voor deze functie coachen wij voor iedere competentie de veel voorkomende vragen in de vorm van een diepte interview.
Naar aanleiding van jouw ervaringen in de praktijk worden voorbeelden besproken die relevant zijn voor de functie.
Een verdieping van het begrip leidinggeven en de eindverantwoordelijkheid staat in deze coaching centraal.
Actief blijf je jezelf ontwikkelen in de functie van senior purser.
Je persoonlijke groei zal in deze functie nooit stilstaan.
Daarom zal er ook in deze coaching een verdieping plaatsvinden van je sterkte – zwakte analyse; waardoor je meer inzicht krijgt in jouw persoonlijk functioneren als senior purser.

HALLINK COACHING EN TRAINING zorgt ervoor dat je goed voorbereid het MPI, assessment of interview in gaat.

Ook voor de overige luchtvaartmaatschappijen verzorgt HALLINK COACHING EN TRAINING op maat gemaakte trainingen voor solliciatie en promotie.

Intervisie

Als kader krijg je regelmatig met situaties te maken die om een oplossing vragen. Naderhand vraag je je af of de oplossing wel de juiste was. In een lerende organisatie staat het systematisch nadenken over de effectiviteit van je eigen handelen en niet-handelen centraal. Dit wordt reflectie genoemd.
Intervisie is een manier om reflectie, samen met collega’s, zowel te leren, als direct toe te passen op concrete praktijkvoorbeelden.
De groep gelijkgestemden (kader) biedt collegiale ondersteuning en onderlinge advisering bij werkproblemen binnen een gezamenlijk vastgestelde structuur om tot inzichten en oplossingen te komen. Het doel is het zelfsturend en op reflectie gerichte leerproces te bevorderen en leidt uiteindelijk tot meer zelfvertrouwen. Van inzicht naar uitzicht…

Het aantal deelnemers is minimaal vier, maximaal zes personen.

Online sessies

Sessies kunnen in overleg online via Facetime plaatsvinden.